Elon Musk s-a enervat după ce Bill Gates i-a criticat camioneta electrică Cybertruck: „Habar nu are”

Distribuie acest articol:

Elon Musk, a patra cea mai bogată persoană din lume și-a exprimat părerea despre Bill Gates, a doua cea mai bogată persoană din lume, și nu este deloc plăcută, scrie CNN. Comentariile făcute de fondatorul Microsoft l-au deranjat pe Musk.

Bill Gates și-a exprimat dubiile privind viabilitatea furgonetelor electrice, fapt ce l-a determinat pe Musk să reacționeze pe Twitter: „Habar nu are despre ce vorbește”, a ripostat CEO-ul Tesla. 

CEO-ul Tesla Elon Musk a scris pe Twitter că Bill Gates „habar n-are [despre ce vorbește]” după ce co-fondatorul Microsoft și-a exprimat dubiile privind viabilitatea furgonetelor electrice.

Gates a scris pe blogul personal că folosirea mașinilor electrice pentru transportul de mărfuri pe distanțe lungi nu este o soluție viabilă din cauza „bateriilor mari și grele”. Fostul CEO Microsoft consideră, însă că biocombustibilii ar fi o soluție mai potrivită pentru vehiculele comerciale.

Tesla a prezentat anul trecut camioneta Cybertruck, iar designul său atipic și caroseria din oțel inoxidabil au uimit audiența. Prețul de pornire al Cybertruck va fi de 39.900 de dolari pentru modelul cu autonomie de 400 km, care realizează sprintul 0-100 km/oră în 6,5 secunde.

Urmează varianta intermediară cu o autonomie de peste 500 km la 50.000 de dolari. Cel mai scump model costă 70.000 de dolari și va avea o autonomie de 800 km. Modelul va realiza sprintul 0-100 km/oră în 2,9 secunde. Tesla Cybertruck va putea transporta 6 persoane și o încărcătură de 1,5 tone.