Scrisoarea cu care Igor Surkis l-a făcut pe Mircea Lucescu să renunţe la demisie. Întâlnirea decisivă

Distribuie acest articol:

Scrisori în care românul renunţa în faţa reacţiei urâte a suporterilor, dar Igor Surkis îl făcea să se răzgândească.

Astăzi, după ce Mircea Lucescu a zburat, totuşi, în Ucraina, clubul lui Surkis a publicat răspunsul pe care i l-a trimis românului atunci când acesta a vrut să facă un pas în spate.

Rămâne însă un mic demn de întrebare dacă Il Luce va începe pregătirile cu echipa, dar totul se va lămuri astăzi.

Scrisoarea lui Igor Surkis pentru Mircea Lucescu

Dragă Mister!

Un val de emoţii din partea fanilor lui Dinamo nu poate decide viitorul echipei, care este gata pentru noi provocări sub conducerea dumneavoastră.

Împreună am luat o decizie grea. Dar a fost clară, responsabilă şi foarte motivată. Conducerea clubului v-a făcut o ofertă înţelegând toate riscurile care ar apărea în rândul fanilor legate de acest pas.

Nu avem nicio îndoială că dumneavoastră, după ce aţi acceptat să deveniţi membru al familiei Dinamo, înainte de orice sunteţi decis să să transpuneţi bogata experienţă şi cunoştinţele de antrenor pentru victoriile care vor urma.

Împreună trebuie să suportăm multe furtuni media. Dar jucătorii dinamovişti se vor simţi încrezători şi confortabil atunci când un „marinar” atât de experimentat şi plin de realizări este la cârmă.

Echipa actuală are un potenţial imens şi o dorinţă extraordinară de a arăta ce poate. La rândul său, conducerea clubului este pregătită nu numai să asculte dorinţele staff-ului, ci şi să le pună în practică pentru a crea condiţiile necesare pentru ca acesta să atingă cele mai ambiţioase obiective.

Împreună acceptăm provocările şi împreună vom continua să scriem în istoria glorioasă a lui Dinamo. Sperăm că legendarul Mircea Lucescu va avea pagina sa luminoasă în această cronică. Sinergia noastră este cheia pentru viitoarele victorii.

Al dumneavostră respectuos, Igor Surkis„, i-a scris omul de afaceri ucrainean.

Ce scrisoare i-a trimis sâmbătă Mircea Lucescu lui Igor Surkis

Primul mesaj i-a aparţinut lui Mircea Lucescu, iar tehnicanul român spune că este gata să renunţe pentru că nu vrea ca ultraşii lui Dinamo să conteste echipa în loc să o susţină.

Cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev.

Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.

N-am fost niciodată un laș, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș sau de la Dinamo București la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective.

Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul.

Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legătură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.

Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale.

Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta”, a transmis Mircea Lucescu, conform GSP.ro.