Orban taie speranţele patronilor de restaurante/ Ce a spus premierul legat de întoarcerea la starea de urgenţă

Distribuie acest articol:

„Atât timp cât nu reuşim să înregistrăm un trend descendent în ceea ce priveşte numărul de infectări, nu putem adopta alte măsuri de relaxare. Înţeleg problemele patronilor de restaurante. Îmi parerău că a trebuit…

Noi, în planul de relaxare, aveam prevăzut pentru data de 15 iulie data de redeschidere, desigur, cu măsuri, a restaurantelor în spaţii închise. Nu s-a putut”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că nu poate fi relaxată o activitate unde există risc epidemiologic.„

Se va amâna până vom reuşi să impunem un trend descendent numărului de persoane infectate”, a adăugat premierul. 

Orban: Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricţie suplimentară

Guvernul nu îşi doreşte să impună nicio nouă restricţie suplimentară sau să ia măsuri care să aibă efect negativ asupra economiei, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban, întrebat dacă eposibilă o reîntoarcere în starea de urgenţă.

„Obiectivul nostru e acela de a utiliza toate pârghiile instituţionale pe care le avem la dispoziţie pentru a stăpâni, pentru a ţine sub control epidemia şi pentru a reduce numărul infectărilor.

Imediat ce intră în vigoare legea, vom stabili toate măsurile necesare care sunt permise de noua lege, astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor.

Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricţie suplimentară, nu ne dorim să mai luăm măsură care să aibă efect negativ asupra economiei”, a declarat Ludovic Orban.

El a făcut un nou apel către români să respecte măsurile de protecţie sanitară.

Referitor la informaţiile potrivit cărora în septembrie România va avea un milion de persoane infectate cu noul virus, el a spus că „sunt mai multe prognoze”.

„Mi-aduc aminte de prognoze extrem de pesimiste pentru aprilie-mai, care nu s-au confirmat”, a adăugat premierul.

El a precizat că marţi dimineaţă va avea loc o şedinţă de Guvern pentru modificarea hotărârii de guvern privitoare la starea de alertă pentru introducerea măsurilor permise de lege.

sursa