Nelu Tătaru: Ajungem la 1.000 de cazuri pe zi, dar cu noua lege nu vom mai avea această creștere masivă

Distribuie acest articol:

Nelu Tătaru a vorbit la Digi24 despre creșterea masivă a cazurilor de infectare cu coronavirus și despre noua lege a izolării și carantinei care intră în vigoare de marți, 21 iulie. Ministrul Sănătății spune că vom ajunge la 1.000 de cazuri pe zi, dar după ce va intra în vigoare noua lege situația va deveni mai bună pentru că se vor putea lua de la început măsurile de izolare și de internare.

Nelu Tătaru: Lucrurile nu vor mai continua în forma asta, pentru că de mâine intră în vigoare legea izolării și carantinei. Suntem pe internare și izolare în condițiile în care vom respecta aceste reguli.

În următoarele 14 zile vom avea o creștere progresivă. Vom ajunge și la 1.000 de cazuri pe zi. Vom avea această creștere. Dintre aceste 1.000 de cazuri pe zi sunt cele care merg la Terapie intensivă într-un număr de 5%, o mortalitate de 5%, restul sunt cazuri asimptomatice, ușor asimptomatice, medii sau medii spre severe pe care va trebui să le gestionăm.

Avem un parcurs al acestor cazuri, avem o gestionare pe care am pus-o și în practică, avem o previziune pe tot ce înseamnă focarele actuale în evoluția lor, identificăm orice caz care apare în aceste focare, sau în focare în constituire, având pârghiile actuale, acele anchete epidemiologice care vor putea lua de la început măsurile de izolare și nu vom mai avea această creștere masivă pe care am avut-o în ultimele 2, 3 săptămâni de când avem acest vid legislativ.