Gabriela Firea activează de urgență spitalul modular înființat ca secție externă a unității medicale de infecțioase „Victor Babeș”

Distribuie acest articol:

Primarul General, Gabriela Firea, a decis activarea, în regim de urgență, a spitalului modular – secție externă a spitalului Victor Babeș – construit în urmă cu două luni de Compania Municipală de Consolidări a Primăriei Capitalei, având în vedere evoluția pandemiei de COVID-19.

Primarul General, Gabriela Firea: „Venim în sprijinul pacienților infectați cu virusul Sars-Cov2 și deschidem spitalul modular edificat pe amplasamentul viitorului Spital Metropolitan din zona Pipera.

În prima fază, vor fi disponibile 100 din cele 500 de paturi, care compun această unitate medicală. Aici vor putea fi tratați pacienții cu forme ușoare.

Spitalul modular construit de noi oferă pacienților condiții de cazare moderne, saloane cu 2 locuri, rezerve pentru o singură persoană, baie proprie, aer condiționat și wi-fi.

În plus, spitalul beneficiază are o sursă alternativă de electricitate și rețea independența de canalizare, conform normelor.

Medicii care vor trata pacienții internați în această unitate medicală provin de la spitalul Victor Babeș, iar personalul mediu și auxiliar va fi solicitat de la celelalte spitale din subordinea Primăriei Capitalei.

În zilele următoare se vor încheia contracte pentru curățenie, deșeuri biologice și catering.

Spitalul se va deschide imediat după obținerea avizului DSP București.

Menționez că ASSMB a solicitat Direcției de Sănătate Publică încă de acum două luni asistență de specialitate, potrivit legii, pentru a putea pune în funcțiune cât mai rapid acest spital.”

Firea: Va crește capacitatea paturilor ATI în spitalele administrate de Primăria Capitalei

Primarul General, Gabriela Firea, a mai completat că va crește capacitatea paturilor ATI în spitalele administrate de Primăria Capitalei.

„Până acum, cât timp spitalul Colentina a fost spital suport COVID, unitatea medicală a pus la dispoziție 31 paturi ATI, 14 dintre acestea fiind ocupate și acum. După reintrarea spitalului Colentina în circuitul medical normal, unde sunt tratați pacienți cu alte afecțiuni, această unitate medicală va suplimenta totuși secția de Terapie intensivă și va pune la dispoziție 6 paturi ATI pentru pacienți COVID cu forme mai severe, la care se suprapun și alte afecțiuni. Subliniez faptul că același personal medical existent în secțiile ATI va asigura asistență medicală și pentru paturile suplimentare.

Totodată, pacienții cu dublă patologie, afecțiuni nefrologice și COVID, tratați la Spitalul Carol Davila, au la dispoziție 10 paturi ATI. Spitalul continuă să asigure asistență medicală permanentă, ceea ce implică eforturi considerabile ale echipei medicale, având în vedere numărul insuficient de medici ATI”.