Amenzi de peste 1,1 milioane de lei, după controale, în weekend, la magazine, hipermarketuri, transport în comun din București

Distribuie acest articol:

Poliţişti şi reprezentanţi ai altor instituţii din București au controlat, în perioada 17 – 19 iulie, complexuri comerciale, hipermarketuri, hale şi pieţe agroalimentare, terase şi locuri de agrement, mijloace de transport în comun, inclusiv din zona celor cu regim taxi. Autoritățile au urmărit respectarea legii privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar şi a altor norme privind protecţia cetăţeanului, a anunţat, luni, Poliţia Capitalei. Au fost aplicate 2.309 de amenzi, în valoare de aproape 1,11 milioane de lei, transmite Agerpres.

Conform Poliției Capitalei, 528 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, trei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor, privind distanţarea fizică şi locul prevăzut la mese şi 75 pentru încălcări ale normelor de convieţuire socială.

Alte 19 sancţiuni au fost aplicate pentru situaţii ce cad sub incidenţa legislaţiei privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar 35 pentru abateri prevăzute în Hotărârea de Guvern privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru încălcarea unor norme privind sănătatea publică şi a unor prevederi referitoare la normele sanitar-veterinare şi siguranţa alimentelor.

Au fost date și peste 1.600 de amenzi pentru încălcarea legislației rutiere.

La acţiune au participat peste 900 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul a aproximativ 400 de reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Poliţiei Locale, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Bucureşti şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Au fost făcute verificări la peste 220 de operatori economici, precum şi în mijloacele de transport în comun, atât de suprafaţă, cât şi de subteran.