Mesaj emoţionant al lui Andrei Cristea după victoria Iaşiului: „Pentru Ionuţ Popa, omul care m-a ajutat să joc fotbal şi azi!”

Distribuie acest articol:

Poli Iaşi începe să spere după victoria cu 2-0 pe terenul contracandidatei în lupta pentru evitarea retrogradării, Chindia Târgovişte

Chacana şi Luckassen au  marcat primele lor goluri în Liga 1 în câte o repriză şi moldovenii au părăsit ultimul loc din playout. 

Considerat unul dintre cei mai valoroși atacanți din Liga 1, Andrei Cristea, i-a adus un omagiu lui Ionuţ Popa, antrenorul care i-a marcat cariera. 

„Este un nou început pentru noi, o victorie mare, mai ales după dezamăgirea din Cupa României. Am meritat această victorie, pe care o dedicăm lui Ionuţ Popa, acum când este condus pe ultimul drum.

Este un antrenor pe care noi, cei de la Iaşi, l-am respectat enorm, iar mie mi-a marcat cariera. M-a ajutat în cel mai greu moment din viaţa mea, m-a încurajat, m-a revitalizat şi iată că joc şi azi şi am dat o pasă de gol. 

Eu voi fi primul care ridică mâna ca să renunţe când lucrurile nu vor fi la un nivel acceptabil. Acum urmează un meci de 6 puncte la Sibiu, trebuie să recuperăm ce putem,” a declarat veteranul Andrei Cristea după meci. 

Ionuț Popa a murit. Antrenorul avea 67 de ani 

Născut la Pesac, în judeţul Arad, la data de 17 aprilie 1953, Ionuț Popa a fost jucător la Poli Timișoara, Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Victoria Ineu, iar ca antrenor a început la Victoria Ineu, și a pregătit echipe ca Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara.

A revenit și a promovat în Liga 1 cu UTA, apoi a trecut la FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara. Ultima echipă pe care a condus-o a fost echipa sa de suflet, UTA Arad, pe care a preluat-o în aprilie 2018 și de care s-a despărțit oficial în iunie 2019.

Ultimul meci în care Ionuț Popa a stat pe bancă la UTA a fost cel cu ACS Poli, fosta sa echipă, la Arad, pe 9 martie 2019. UTA s-a impus cu 2-1. 

Carismatic și cu un stil direct, Ionuț Popa urmărea partidele din Primera Division și își exprima în dese rânduri dragostea pentru unul dintre cele mai galonate cluburi ale lumii, Real Madrid. Obișuia să-și tachineze jucătorii care simpatizau Barcelona și, din când în când, mai dezvăluia „lupta” din vestiar. 

Ionuț Popa era fan Real Madrid 

În urmă cu doi ani, Ionuț Popa povestea în direct, la Digi Sport, un moment savuros din vestiarul de la ACS Poli Timișoara. 

„Dacă pierdem locul 4 în Spania dau foc la casă, cum a spus cel de la Arad. Mi-e teamă că vine nesimţitul ăla de Neymar, nesimţit între ghilimele, să nu cumva să mă dea în judecată, la Madrid şi…

Știi care e problema? În echipă am vreo patru care țin cu Barcelona.

Când pierde Realul și intru în vestiar, nici musca nu se aude, știi? Cânu e cu Barcelona. Îmi spune odată: <Ați văzut jocul?> Zic… „Hai să schimbăm subiectul, că deja mă enervez>”, povestea Ionuț Popa, în urmă cu doi ani și jumătate, la Digi Sport.