Topul vorbelor nemuritoare marca Ionuț Popa, de la pregătire centralizată în ”centrul orașului” la ”tinere între 60 și 70 de ani”

Distribuie acest articol:

Ionuț Popa a încetat din viață pe 25 iunie 2020 la 67 de ani, din cauza unui stop cardio-respirator. Fostul antrenor era internat de mai bine de două săptămâni la Spitalul Județean din Arad, luptând cu o boală chinuitoare, care în cele din urmă l-a răpus.

Antrenorul originar din Săvârșin va rămâne însă în amintirea pasionaților de fotbal din România. O fire volubilă, un om direct, mereu pus pe glume și sarcastic, cel alintat ”Popică” a lăsat în urmă o serie impresionantă de declarații ”nemuritoare”.

Cele mai ”nebune” declarații ale lui Ionuț Popa: ”Am făcut o pregătire centralizată, pentru că am făcut-o în centrul Timișoarei!”

Mai jos, un top al celor mai tari vorbe rostite de Ionuț Popa de-a lungul anilor:

1. ”Am făcut o pregătire fizică centralizată, pentru că am făcut-o în centrul orașului la Timișoara.”

2. ”Lui Șeroni… are deja calea spre Real Madrid. Cursele sale sunt unice în România. A mai făcut una la Iași tot așa, trei puncte a făcut astăzi, s-a mai făcut cu Astra. Câte să mai facă și ăsta? Numai curse, curse, curse. Sunt convins că voi fi declarat antrenorul anului pe județul Timiș.”

3. ”Pe Messi aș vrea să-l aduc. Cu ce? Cu inima, cu ortu’ popii sau cu ce? Pardon, scuză-mă!”

4. ”L-am făcut idiot în ghilimele, da?! Ca să nu jignesc pe cineva.”

5. ”Normal că nu s-au gândit nici ei să piardă. Poate nici noi nu ne-am gândit să câștigăm.”

6. ”Nu mai vreau să aud de arbitri, să vorbesc de ei, să-i văd, să-i salut. Nu mă interesează arbtrii. Să facă ce vor… să dea foc la stadion!”

7. ”Mă opreau oamenii pe stradă, mă sărutau. În urmă cu 7-8 ani eram chiar un bărbat frumos, așa, ca un actor care avea pojar sau scarlatină!”

8. ”Arăt superb cu mustață. Dacă îmi dau mustața jos, fac între fetele tinere, între 60 și 70 ani, un scandal imens!”

9. ”Am intrat în vestiar și am bătut vreo trei jucători crunt. I-am lovit cu pumnul, ce mai?! Recunosc. Deci bătaia e ruptă din rai, să știi!”

10. ”Nu le dau liber şi am să mă răzbun pe ei aşa fotbalistic. Am să-i calc în picioare în aceste două săptămâni ca să înţeleagă ce e fotbalul!”

11. ”Și englezii şi alte campionate joacă din trei în trei zile…Dacă ştiam că e aşa, făceam pe dracu în patru să mă duc în Anglia să fiu antrenor.”

12. ”Dacă pierdem locul 4 în Spania dau foc la casă, cum a spus cel de la Arad. Mi-e teamă că vine nesimţitul ăla de Neymar, nesimţit între ghilimele, să nu cumva să mă dea în judecată, la Madrid şi…” (n.r. – Ionuț Popa era mare fan Real Madrid)

13. ”De săptămâna viitoare echipa face numai două antrenamente, marţea şi joia, în rest jucătorii caută să lucreze în altă parte, la muncile câmpului, la tăiat de lemne, construcţii, pentru că timpul nu este încă urât, ca să îşi facă rost de bani […] Luni pot să chem vreo doi la mine la teren, să adune frunzele, să perie terenul sintetic, să facă curăţenie în vestiare. Normal că îi plătesc. Cer împrumut!”

Cine a fost Ionuț Popa

Născut pe 17 aprilie 1953, Ionuț Popa și-a început aventura în fotbalul românesc pe post de jucător. A evoluat pentru Poli Timișoara, Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Victoria Ineu.

Ulterior s-a orientat spre cariera de antrenor, iar prima echipă condusă a fost Victoria Ineu. Mai apoi a lucrat la Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara. Ionuț Popa a promovat UTA în Liga 1, în 2012, fiind ultimul tehnician care a reușit acest lucru. Apoi a mai antrenat FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara.

Ultima experiență a lui Ionuț Popa în fotbalul românesc a fost la UTA, unde a ocupat funcția de director tehnic. A lucrat la „Bătrâna Doamnă” din aprilie 2018 până în iunie 2019. Ultimul meci oficial la care a participat Ionuț Popa a fost chiar împotriva formației ACS Poli Timișoara, cu care a ajuns până în finala Cupei Ligii. UTA s-a impus cu 2-1, pe 9 martie 2019. De atunci, Ionuț Popa nu a mai fost prezent la niciun joc oficial.