STARE DE URGENȚĂ ÎN COPOU! POLI IAȘI A AJUNS PE ULTIMUL LOC ÎN LIGA I DUPĂ EȘECUL DE PE TEREN PROPRIU CU CODAȘA ACADEMICA CLINCENI

Distribuie acest articol:

România a ieșit din stare de urgență în urmă cu o lună, dar nu și Poli Iași! Echipa lui Mircea Rednic a fost învinsă joi seară pe teren propriu de codașa Academica Clinceni, scor 0-1 și a coborât pe ultimul loc în Liga I, o postură rușinoasă cu care clubul din Copou nu s-a mai întâlnit de mulți ani.

Dominată pe întreaga durată a partidei, echipa din Clinceni s-a impus norocos după o gafă uriașă a tânărului portar ieșean Ștefan Târnovanu, cel care aparține de FCSB. În minutul 77, Achim a trimis un șut telefonat spre poarta Iașiului, din colțul din dreapta al careului, mai mult o pasă spre portar, iar Târnovanu, mult prea relaxat între buturi, a scăpat mingea în poartă.

Poli a resimțit din plin șocul primirii golului de cascadorii râsului și nu a mai avut forța să înscrie nici măcar golul egalizator pe final, pierzând trei puncte vitale în lupta pentru evitarea retrogradării.

Posesie zdrobitoare, 15-0 la cornere. Dar degeaba

Poli a dominat clar meciul din Copou, fapt recunoscut după meci și de antrenorul oaspeților, Ilie Poenaru. Elevii lui Mircea Rednic au avut o posesie zdrobitoare, 15-0 la cornere, dar ce folos? Statistica nu punctează în clasament, ci golul. Care a căzut în poarta Iașiului. Clinceniul și-a urmărit interesul în Copou. A venit să se apere, chitită să nu piardă, s-a blocat bine în defensivă și a cedat deliberat posesia Iașiului. Care însă nu s-a concretizat decât prin câteva ocazii palide ale lui Omoh (minutele 18, 25), Frăsinescu (41) sau Cristea (59). Prea puțin pentru o echipă cu pretenții ce avea în față ”lanterna” play-out-ului.

Restart de coșmar

Moldovenii au abordat cu mult entuziasm și încredere restartul Ligii I, dar revenirea după pandemie a fost de coșmar, cu două eșecuri în tot atâtea partide. Iar în Copou s-a instaurat din nou starea de urgență, la fel ca în mandatul lui Mihai Teja. Iașiul a ajuns pe un rușinos loc 14 în Liga I, o postură cu care nu s-a mai întâlnit în ultimii ani. Iar Mircea Rednic, neobișnuit la rândul său cu astfel de situații ingrate, trebuie să schimbe rapid ceva pentru a scoate echipa din zona retrogradării.

Galeria l-a contestat pe Târnovanu

Chiar dacă meciul s-a disputat fără spectatori, Poli s-a bucurat de sprijinul suporterilor la meciul cu Clinceniul. Dar i-a dezamăgit crunt. Peste 50 de fani ai Iașiului s-au strâns la poarta arenei din Copou și au urmărit meciul dincolo de gard, cântând pe întreaga durată a partidei.

După gafa decisivă comisă de Târnovanu, suporterii Iașiului l-au apostrofat serios pe tânărul portar care aparține de FCSB și i-au cerut să plece la echipa din Capitală.

După meci, președintele Ciprian Paraschiv a mers în fața suporterilor și a încercat să-i liniștească, promițându-le că echipa va face tot posibilul să câștige următoarele meciuri, pentru a ieși din zona retrogradării.

sursa radio hit