Israelul amână măsurile de relaxare, după o creștere a numărului de cazuri de COVID-19

Distribuie acest articol:

Israelul pune frână relaxării restricțiilor din cauza unei explozii de noi cazuri de coronavirus. Reluarea circulației pe calea ferată a fost amânată, în timp ce redeschiderea teatrelor, a sălilor de concerte și a altor spații culturale, programată pentru 14 iunie, a fost decalată cu cel puțin o săptămână.

De asemenea, Knesset-ul, parlamentul israelian, își suspendă lucrările, după ce unul dintre parlamentari a fost găsit pozitiv.

Deși Israelul a gestionat bine pandemia de COVID-19, în ultimele 7 zile au fost confirmate 800 de noi infectări, comparativ cu 300 în cele două săptămâni precedente.

Totodată, 130 de școli au fost nevoite să-și închidă porțile și mii de elevi și profesori se află în izolare după depistarea unor persoane infectate în unitățile de învățământ. Acestea au fost redeschise la începutul lunii mai.

Israelul a înregistrat până acum peste 18 mii de cazuri și aproape 300 de decese provocate de noul coronavirus și a desfășurat ample campanii de testare a populației.

Citiți și:  Grecia se confruntă cu o creștere a numărului de infectări cu coronavirus, cu doar o săptămână înainte de a primi turiști străini