APEX noul metal detector din casa Garrett

Distribuie acest articol:

Vinerea trecuta am participat la prezentarea noului detector de metale din casa Garrett, se numește APEX. Compania americana raspunde cu aceasta masina la piata apriga a detectorilor de metale, in continua evolutie mai ales in ultimii ani

Desigur, până când testăm personal mașina, tot ce putem face este să ilustrăm caracteristicile acesteia și să ne facem o idee despre cum ar putea funcționa mașina. Acest articol dorește de fapt să nu fie o recenzie a mașinii, niciodată încercată, ci o descriere a ceea ce am văzut și a primelor impresii „fierbinți”.

PINNACUL FLEXIBILITĂȚII DETECȚIEI MULTI-FRECVENȚE

Motto-ul care conduce toate articolele de prezentare este: „Culmea (vârful) flexibilității în cercetarea cu mai multe frecvențe”. Și, într-adevăr, particularitatea acestei mașini constă în posibilitatea de a alege o căutare în 4 frecvențe distincte 5kHz – 10kHz – 15kHz – 20kHz sau utilizarea tuturor acestora simultan. O caracteristică interesantă, dat fiind faptul că până în prezent nu multe mașini au avut posibilitatea de a căuta cu mai multe frecvențe și cu siguranță nu au fost de la Garrett. Interesant este faptul că ACE serioasă a fost aleasă pentru introducerea acestei tehnologii. Metalul trece de fapt ca metalul de top al gamei ACE, denumit în general gama „Nivelul de intrare”. Setările nu se limitează la alegerea frecvențelor simple sau multiple, ci și la o setare de căutare a solurilor cu mineralizare salină.Vom vedea această mașină funcțională atunci când vom avea șansa, dar până acum am fost întotdeauna favorabil impresionată de stabilitatea într-un mediu salin, în special de mașinile Minelab și de unele mașini Makro.

Cele 4 frecvențe disponibile

Design

Noul design „plat” al APEX

Primul meu detector de metale a fost un ACE 250. Să recunoaștem, a fost unul dintre cele mai achiziționate și utilizate niveluri de intrare de către „noob” ca mine. Ți-a plăcut, dar sigur că seria ACE nu se poate concentra decât pe simpatie … Chiar și noile 200i – 300i – 400i nu sunt cele mai bune din frumusețea estetică, cu toate acestea, un copil din primele sale grijă de metal.

Trebuie să spun că APEX m-a surprins în acest sens. Nu va fi cea mai bună dintre frumusețe, dar cu siguranță mișcă bara de înfrumusețare puțin în sus. Nefiind încercat, nu știu impresia „de piele” pe care mi-o va da, dar apreciez afișajul mare cu un VDI clar vizibil, faptul că este iluminat din spate (cei care au folosit un metal ACE neiluminat pe plajă știu despre ce vorbesc). Este un metal rezistent la stropi, dar nu este rezistent la apă și, prin urmare, nu veți putea scufunda cutia de control în apă. Culorile amintesc bine seria ACE din care a luat primul rând.

Placa de cercetare

Placa „Viper” 6 × 11 DD

Este o placă dublă D, Garrett spune că este proiectată cu o bobină cu impedanță mică și lățime de bandă largă pentru a sprijini noua tehnologie de frecvență Apex Multi-Flex. Sincer mi se pare mic. Cu siguranță, pe un teren „murdar”, separarea țintei va fi importantă, dar îmi amintește foarte mult de cea a aurului Garrett AT. Cu 400 de grame de greutate, este destul de ușor și complet impermeabil. Cred că în sectorul plăcilor vom vedea actualizări în viitor, dacă această nouă tehnologie Multi-Flex va fi adusă la alte utilaje, plăcile vor trebui să urmeze în consecință și poate am putea avea plăci mai mari pentru câmpuri mai puțin murdare, în care o placă mai mare este întotdeauna convenabilă.

Alte caracteristici tehnice

Modul wireless integrat Z-Lynk

APEX integrează tehnologia Z-Lynk care asigură o întârziere de numai 17 milisecunde, de 6 ori mai rapid decât o cască Bluetooth clasică. Apreciez metalele cu tehnologie wireless, deoarece oferă posibilitatea de a integra alte accesorii asigurând o flexibilitate mare. Pe de altă parte, în acest sens, DeusXP este maestrul categoriei.

AUDIO La FIER

Pentru sunetul de fier am inserat un videoclip explicativ, APEX are 5 tonuri cu audio proporțional cu adâncimea țintei (în comparație cu clasicul 3 neproporțional). O schimbare interesantă, IRON AUDIO m-a salvat de nenumărate ori de la capacele flaconului … Cine are un AT PRO știe despre ce vorbesc.

SA recapitulam

Cele mai importante elemente ale acestui metal conform Garrett sunt:

  1. Controale intuitive și eficiente
  2. Cinci moduri de căutare (de fapt 6 pentru piața americană. Zero, monede, monede americane (cu pictograme monede), bijuterii, moaște și personalizate)
  3. O capacitate mare de echilibrare la sol cu ​​175 de puncte de echilibrare, cum ar fi AT MAX
  4. Ecran luminos cu numere mari și baterie reîncărcabilă încorporată
  5. Iron Audio proporțional și cu 5 niveluri bazate pe adâncimea țintei
  6. Z-Lynk integrat

Personal, am apreciat efortul, dar nu vom ști cum funcționează cu adevărat această mașină până nu o vom încerca în cercetări reale. Sunt nedumerit de gradul de frecvență, prea scăzut între ele. Dacă două frecvențe de 5kHz și 15 / 20kHz comparate pot oferi cu adevărat informații utile și importante, punând 5 și 10 sau 15 și 20 în comparație, nu știu cum ne poate oferi un beneficiu real în cercetare. Desigur, intervalul 5 / 20kHz este important atât pentru căutarea militariei (mase mari și adâncimi mari), cât și pentru căutarea țintelor mai mici, cum ar fi monedele. Un alt aspect care nu m-a satisfăcut este farfuria. Cu siguranță reînnoită în tehnologie, dar prea mică pentru cercetarea în domenii care nu sunt murdare. Bine în loc în stâncoase și / sau pline de gunoi.

concluzii

Ce mi-ar plăcea să înțeleg este reacția pieței la o mașină care probabil va ieși la vânzare pentru 499 de euro . O mașină care ar putea duce la pierderi semnificative atât la AT MAX, cât și la ACE 400i, metalul emblematic al companiei americane în intervalul „entry” și „medium”. Va fi interesant să vedem dacă decid să reînnoiască întreaga gamă de mașini produse pe termen mediu … Numai timpul va spune dacă acest nou produs va fi culmea mașinilor Garrett sau va avea o viață grea, având în vedere lansările metalice de ultimă generație și prețurile de la 300 la 450 € cu servicii importante. Dacă APEX nu este într-adevăr o revoluție, s-ar putea dovedi a fi un flop, având în vedere concurența acerbă în gama mică și medie a detectoarelor de metale lansate în ultimii 3 ani.