Președintele Klaus Iohannis a anunțat ce se întâmplă în cazul sportivilor după 15 mai

Distribuie acest articol:

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut noi precizări în cazul sportivilor, marți, în cadrul unei conferințe de presă.

Începând cu data de 15 mai, când România va părăsi oficial starea de urgență, sportivii își pot relua antrenamentele, dar respectând anumite restricții: „Pentru sportivii profesionişti este posibilă realuarea antrenamentelor. În prima fază nu se vor relua şi competiţiile.

Președintele Klaus Iohannis a făcut noi precizări în cazul sportivilor. Ce se va întâmpla după 15 mai

Repet, antrenamentele pentru sportivii profesioniști pot fi reluate cu respectarea clară a normelor stabilite de specialişti. În prima fază nu si competiţiile. În cazul sportivilor amatori se pot relua pregătirile la sporturile individuale. Doar individual, doar în aer liber”, a spus președintele Klaus Iohannis.

LPF a anunțat recent că data de începere a competiției interne ar fi weekend-ul 13-14 iunie.

Ce trebuie să facă sportivii pentru a reveni la antrenamente

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a explicat concret cum va arăta perioada următoare pentru sportivi: „Antrenamentele vor putea fi reluate gradual, respectând patru etape. Faza I este pregătirea preliminară pentru reluarea antrenamentelor. Faza a II-a înseamnă antrenament individual, în cantonament.

„Taxi 5” e chiar acum în Digi Online, pe canalul Film Now! Descarcă aplicația și poți urmări filmul pe telefon sau tabletă

Faza a III-a înseamnă sesiuni de antrenament pe grupuri mici, în cadrul cantonamentului. Iar Faza a IV-a înseamnă sesiuni de antrenament colectiv. Grupurile de antrenament pot interacționa numai la Faza a IV-a, iar până atunci nu se vor schimba.

Pentru ca sportivii, împreună cu antrenorii și medicii, să-și reia antrenamentele, trebuie să stea 14 zile în izolare totală, înainte de cantonament. La ieșirea din izolare, aceștia trebuiesc testați pentru COVID-19. Doar cei cu rezultatul negativ vor fi admiși în bazele de cantonament„, a spus  Stroe, la ultima conferință de presă.