Nu toți craiovenii sunt încântați de numirea lui Cristiano Bergodi. ”Nu cred în el, știu ce poate!”

Distribuie acest articol:

Mihăiță Pleșan a lansat un atac virulent la adresa lui Cristiano Bergodi, chiar în ziua în care antrenorul italian a fost numit pe banca Universității Craiova.  

În vârstă de 37 de ani, fostul mijlocaș a comunicat subtil ideea că tehnicianul venit în locul lui Corneliu Papură nu va avea rezultate pe banca oltenilor.

Deși nu specifică numele fostului căpitan de la Lazio, e lesne de înțeles că Pleșan face trimitere, în mesajul său de pe facebook, către Bergodi. 

Pleșan îl ia pe sus pe Bergodi 

„Știu ce și cât poate. De aceea nu cred în el. Dar în Craiova cred, pentru că știu ce și cât poate. Craiova – Campiona unei mari iubiri”, e mesajulul lui Mihăiță Pleșan, scris la câteva ore după instalarea lui Bergodi. 

Rana lui Pleșan nu s-a cicatrizat nici după un deceniu de la episodul din Ghencea. Pe când lucrau împreună, în 2009, la Steaua, Cristiano Bergodi nu a fost sătisfăcut de evoluțiile olteanului și l-a trimis la echipa a doua, susținând, la acea vreme, că e un tip conflictual. 

La puțin timp după acel moment, Bergodi a plecat din Ghencea, în urma unui conflict din vestiar cu patronul Gigi Becali. 

Bergodi e de ieri noul antrenor al Craiovei 

Cristiano Bergodi este noul antrenor al Universităţii Craiova. Mihai Rotaru l-a convins pe italian să treacă peste nemulţumirea pe care a avut-o la negocierile din iarnă, după ce a plecat Victor Piţurcă de la Craiova, şi să semneze un contract pe un sezon.

Bergodi va ajunge la Craiova la începutul săptămânii viitoare la bordul unui avion particular şi va intra în carantină pentru 14 zile. Alături de el va fi şi antrenorul secund pe care l-a avut la Voluntari.

Cristiano Bergodi insistă să-l aibă colaborator şi pe Renzo Rossi, care ar putea fi şi alături de echipă în perioada în care antrenorul de 55 de ani este în izolare pentru că Renzo locuieşte în România şi poate intra direct în pâine.

Tehnicianul a planuit deja primele masuri pe care le va lua in ceea ce priveste lotul oltenilor. Acesta ii va introduce pe jucatori incepand din 8 mai in izolare, la cantonament, pentru a putea pregati in liniste si in conditii de maxima securitate sanitara reluarea campionatului, dupa cum scrie cotidianul Fanatik.

Bergodi s-a aflat pe banca Ligii 1 si in turul acestui sezon, cand a pregatit-o pe FC Voluntari, echipa pe care a lasat-o pe ultimul loc in L1.

„Obiectivul este titlul. Suntem la patru puncte si mai sunt opt meciuri de jucat din acest mini-campionat. Papura a facut treaba buna, iar noi trebuie sa continuam aceasta munca. Eu am mare entuziasm, dorinta multa si imi doresc enorm sa reusesc”, a subliniat italianul Bergodi, fost antrenor la Steaua, Rapid sau FC National, intr-un interviu pentru aceeasi sursa citata mai sus.

Un singur trofeu are Bergodi castigat in Romania, e vorba de Supercupa Romaniei cu Rapid in 2007.

Demisia lui Corneliu Papura din functia de antrenor principal al Universitatii Craiova a venit de nicaieri, insa motivul plecarii acestuia s-a aflat vineri seara, dupa cum Ziare.com v-a informat: