Ultimele locuri de pe Pământ care nu au raportat cazuri de COVID-19

Distribuie acest articol:

214 de țări și teritorii recunoscute de Organizația Națiunilor Unite au raportat cel puțin un caz de COVID-19, începând cu 20 aprilie.

Există încă 33 de țări și teritorii din întreaga lume care nu au anunțat încă niciun caz de infectare cu noul coronavirus, potrivit Sky News.

Multe sunt națiuni insulare mici și izolate din Pacific, cum ar fi Nauru, Kiribati și Insulele Solomon. Altele, între care Comore, Lesoto, Tadjikistan și Turkmenistan, sunt unele dintre cele mai puțin populate state din lume.

Există peste trei milioane de cazuri de coronavirus în întreaga lume, iar 214 țări și teritorii recunoscute de Organizația Națiunilor Unite au înregistrat cel puțin un caz de COVID-19, începând cu 20 aprilie. Aproximativ 190 dintre acestea au semnalat transmiterea locală, atunci când virusul se răspândește în comunitate. Cel puțin 166 dintre aceste națiuni au înregistrat decese.

Toate țările din America de Nord și Orientul Mijlociu au avut cel puțin un caz de COVID-19.

Însă, doar pentru că o națiune sau un stat nu a raportat niciun caz de infecție, asta nu înseamnă neapărat că nu au existat.

Coreea de Nord susține în continuare că nu are niciun caz de coronavirus, dar țara se învecinează cu China, Rusia și Coreea de Sud, state care au raportat niveluri ridicate de infecție.

Între timp, cinci țări și teritorii spun că au reușit să eradicheze virusul. Este vorba despre Anguila, Groenlanda, St. Barts și Saint Lucia – insule din Caraibe – și Yemen. Toate spun că nu au infecții active în prezent și nu au raportat niciun deces, chiar dacă anterior au înregistrat cazuri.

Alte țări spun că au reușit să reducă dramatic numărul de cazuri noi. Miercuri, Comisia Națională de Sănătate din China a raportat doar 22 de cazuri noi. Este o scădere accentuată având în vedere că la începutul lunii martie țara anunța zilnic sute și chiar mii de noi infectări.

Noua Zeelandă, care a înregistrat 1.474 de cazuri, a „sărbătorit” victoria împotriva virusului și a spus că este pe cale să îl „elimine”.

Luni, Noua Zeelandă a raportat doar un nou caz de infectare și a început să-și relaxeze măsurile de restricție.

Și alte țări au început să reducă din restricții, între care Spania, Germania, Ungaria, Cipru și Norvegia.

Spania, care a impus o carantină strictă, a permis copiilor să iasă zilnic în aer liber timp de o oră, iar de pe 2 mai toți cetățenii vor avea voie să părăsească locuințele pentru plimbări scurte sau exerciții.

Germania, care a început să reducă restricțiile din 20 aprilie, ar putea să le reintruducă, după ce numărul cazurilor au început să crească.