Anunț de ultimă oră făcut de FRF! 31 de competiții fotbalistice au fost anulate

Distribuie acest articol:

Federația Română de Fotbal a luat decizia de a pune punct fotbalului la copii și juniori. Astfel, 31 de competiții au fost anulate. Singura care rămâne întreruptă este Liga Elitelor U19, competiție a cărei câștigătoare participă în UEFA Youth League.

În urma consultărilor avute cu membrii afiliați, din dorința de a proteja copiii și a diminua riscul infectării, având în vedere și faptul că nu există o miză competițională de tip retrogradare/promovare, dar și pentru a putea începe pregătirea sezonului următor, administrația FRF a luat decizia de a anula toate competițiile de copii și juniori de pe teritoriul României pentru sezonul 2019/2020, în total 31 de competiții.

În același timp s-a căzut de acord ca reluarea antrenamentelor să reprezinte prioritatea cluburilor imediat ce condițiile sanitare și legale o vor permite”, se arată într-un comunicat emis de FRF.

Competițiile anulate în sezonul 2019/2020 prin decizia de astăzi a comitetului de urgență

JUNIORI

U19: Campionatul Național U19, Campionatul Județean U19, Cupa României U19, Supercupa României U19
U17: Liga Elitelor U17, Campionatul Național U17, Campionatul Județean U17, Cupa României U17, Supercupa României U17
U16: Liga Elitelor U16
U15: Liga Elitelor U15, Cupa României U15, Supercupa României U15
U14: Turneul Speranțelor
U13: Campionatul Național U13
U11: Campionatul Național U11
U10: Interliga Națională
U9: Interliga Națională
U8: Interliga Națională
U7: Interliga Națională

*Liga Elitelor U19, întreruptă prin decizia Comitetului de Urgență din 9 martie, rămâne suspendată, urmând să se găsească o soluție pentru a se stabili echipa ce va participa în UEFA Youth League.

JUNIOARE

U15: Campionat Național U15
U13: Campionat Național U13

FUTSAL

U19: Campionat Național U19, Liga Elitelor U19, Cupa României U19

GRASSROOTS

ONSS – Învățământ primar
ONSS – Învățământ gimnazial
ONSS – Învățământ liceal
Campionat Național Universitar
Campionat Național Universitar de Futsal

Întâlniri cu membrii afiliați în vederea identificării celor mai bune decizii pentru fotbalul românesc cu efect pe termen mediu și lung

Administrația Federației Române de Fotbal a avut marți și miercuri întâlniri prin videoconferință cu membrii afiliați, pe fiecare eșalon în parte. Astfel, după ce ieri au avut loc întâlnirile cu reprezentanții cluburilor din Liga 2 și, ulterior, cu cei ai cluburilor din Liga 3, azi s-au desfășurat în mediul online și întâlnirile cu reprezentanții cluburilor de futsal și fotbal feminin.

În cadrul acestor discuții au fost abordate problemele cauzate de epidemia COVID-19, modul în care fotbalul a fost afectat, situația la nivelul fiecărui eșalon în parte și s-au prezentat diferite scenarii în ceea ce privește finalizarea competițiilor. A fost o primă serie de întâlniri, una de consultare și prezentare a opțiunilor avute la acest moment, fiecare participant având posibilitatea de a-și exprima părerea în ceea ce privește deciziile ce ar trebui luate.

Urmează ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă serie de întâlniri, inclusiv cu reprezentanții Asociațiilor Județene de Fotbal, când e de așteptat să existe mai multe informații de la nivelul autorităților în ceea ce privește posibilitatea reluării evenimentelor sportive.

Obiectivele FRF în luarea deciziilor rămân aceleași

  • Siguranța și sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului și a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiții sportive
  • Sustenabilitatea financiară a cluburilor
  • Producerea celui mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante
  • Specificitatea fiecărui eșalon competițional