Messi sau Cristiano Ronaldo? Niciunul! Replica lui Mourinho: „El a fost cel mai talentat fotbalist”

Distribuie acest articol:

Antrenorul lui Tottenham, Jose Mourinho, a declarat că Ronaldo Nazario este cel mai talentat fotbalist pe care l-a văzut vreodată, fiind mai talentat decât Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo.

Jose Mourinho a lucrat cu Ronaldo Nazario la FC Barcelona și spune că vârful brazilian era de-a dreptul incredibil: „Ronaldo, cel brazilian, Cristiano și Leo Messi au avut niște performanțe incredibile de-a lungul timpului. Dar dacă vorbim strict despre talentul lor, nimeni nu a fost peste brazilian.

Când lucram la Barcelona, alături de Bobby Robson (n.r Mourinho fiind traducătorul său), el mi-a recunoscut că Ronaldo e cel mai bun jucător pe care l-a văzut vreodată. Din cauza accidentărilor nu a reușit să aibă o carieră și mai reușită decât a avut. Ronaldo, la 19 ani, era pur și simplu incredibil.

Dacă vorbim strict de talentul fotbaliștilor, nimeni nu a fost mai talentat decât Ronaldo”, a spus Mourinho, citat de Marca.

Ronaldo Nazario s-a retras după un meci cu România

Ronaldo Nazario a debutat în ’93, la Sao Cristovao și s-a transferat mai apoi la Cruzeiro, clubul care a reprezentat rampa sa de lansare spre fotbalul european. PSV l-a cumpărat din Brazilia, după care, legendarul fotbalist a bifat meciuri memorabile pentru FC Barcelona, Inter Milano, Real Madrid și AC Milan.

Fostul atacant și-a încheiat cariera la Corinthians, la vârsta de 34 de ani. Ronaldo a câştigat trei Baloane de Aur, patru titluri de cel mai bun jucător al Europei şi două Cupe Mondiale cu Brazilia (1994, 2002). Pentru națională a debutat în 1994 și a bifat 62 de goluri în 98 de meciuri. Meciul de retragere din națională l-a disputat contra României, în 2011.

Cel mai prolific sezon pentru Ronaldo Nazario a fost 1996/1997 la Barcelona, când a înscris 47 de goluri.

În prezent, Ronaldo este patron de club. El a achiziționat 51% din acțiunile lui Real Valladolid.