Imagini revoltătoare din Spania, în prima zi de relaxare a carantinei. ”Ce rușine!”/ ”Virusul se va răspândi din nou”

Distribuie acest articol:

Pedro Sanchez, premierul Spaniei, a anunțat relaxarea măsurilor de carantină care erau în vigoare de la mijlocul lunii martie. Din 26 aprilie, copiii sub 14 ani au primit permisiunea să iasă afară pentru activități sportive, însoțiți de un adult.

Spania a permis copiilor sub 14 ani să iasă din case. Din 2 mai, adulții ar putea face sport

Potrivit noilor reglementări, copiii au dreptul să iasă în aer liber o oră pe zi, oricând între 9 AM și 9 PM, dar nu la mai mult de 1 kilometru de casă.

Bicicletele, patinele și skateboard-urile sunt permise, la fel și jocurile cu mingea, dar parcurile rămân închise. Totodată, Sanchez a anunțat că, începând cu 2 mai, spaniolii ar putea să aibă voie să iasă din case pentru activități fizice și sport, dacă numărul infectărilor cu coronavirus va continua să scadă.

De asemenea, în caz că totul decurge conform planului, celelalte restricții vor fi ridicate gradual începând cu jumătatea lunii mai.

”Totul se va întâmpla gradual și asimetric. N-o să începem brusc activitatea în toate sectoarele”, a spus premierul Spaniei.

Imagini revoltătoare: ”Ce rușine!”/ ”Nu au înțeles nimic!”

Numai că prima zi în care copiii au avut voie să iasă din case a fost un haos și a declanșat reacții vehemente pe rețelele de socializare. 

Pe Twitter și pe Facebook a apărut hashtag-ul #NinosEnLaCalle, unde spaniolii au postat fotografii și clipuri cu aglomerații urbane sau oameni care au mers relaxați la plajă.

În ciuda regulilor clare transmise de Guvern, care a recomandat distanțarea socială și atenție sporită la măsurile de prevenție, localnicii nu au ținut cont de sugestii. 

Comentariile din Social Media au fost furioase: ”Trebuie spaniolii să fie reeducați?””Ce rușine!””Nu au înțeles nimic!””Virusul se va răspândi din nou!”.

”Rețelele de socializare s-au umplut cu imagini cu oameni iresponsabili”, a scris publicația sport.es.

  • 223.759 de spanioli au contractat noul coronavirus, până pe 26 aprilie
  • 22.902 spanioli au murit din cauza COVID-19