Decizie definitivă: 4 ani şi o zi de puşcărie pentru înşelătorie la transferul lui Iker Casillas de la Real la Porto

Distribuie acest articol:

Decizia judecătorilor a fost dată ca urmare a înşelării fostului său partener, impresarul Jorge Ignacio, pe care l-a determinat să creadă că Iker Casillas va alege o echipă din MLS.

În plus, că tot comisionul pe care îl vor lua va merge în contul firmei Mallorca Vica SL, pe care cei doi impresari o deţineau.

Impresarul condamnat la 4 ani şi o zi pentru înşelătorie la transferul lui Iker Casillas

De fapt, în iunie 2015, Marquez a negociat cu Porto din poziţia de agent liber şi nu a mai împărţit comisionul cu partenerul său. Pe lângă sentinţa de privarea de libertate, justiţia spaniolă îl obligă pe condamnat să plătească o despăgubire de 115.666 de euro şi să achite două treimi din cheltuielile de judecată, după cum anunţă presa din Spania.

În 2015, FC Porto i-a oferit căpitanului madrilenilor 5 milioane de euro salariu brut anual, într-un contract de trei sezoane, cu condiția să vină liber, fără vreo pretenție financiară din partea Realului. La vremea respectivă devenea cel mai bine plătit fotbalist din fotbalul portughez.

În 2015, Casillas mai avea de luat circa 15 milioane de euro de la Real Madrid, dar s-a scris că a reziliat restul contractului până în 2017 pentru aproximativ 7 milioane.

În urmă cu un an, Casillas a suferit un infarct la antrenametul lui FC Porto, dar acum se simte foarte bine.