Decizia autorităţilor: ce se întâmplă începând de luni în ţara care nu a raportat niciun caz de COVID-19

Distribuie acest articol:

Campionatul din Tadjikistan, suspendat

Tadjikistan este ţara care nu a raportat până acum niciun caz de coronavirus. Însă, autorităţile au început să adopte o serie de restricţii.

Astfel campionatul din Tadjikistan a fost suspendat până pe 10 mai, ca măsură de securitate din cauza pandemiei de coronavirus.

Decizia a fost luată de autorităţi în acelaşi timp cu oprirea cursurilor în şcoli şi intră în vigoare luni, după meciurile etapei a patra.

Întâlnirile de duminică vor avea loc fără spectatori, la fel ca precedentele partide.

Campionatul din Tadjikistan a început în urmă cu aproape o lună

Tadjikistanul, stat cu 8,9 milioane de locuitori, vecin cu China, a dat startul fotbalului la începutul lunii aprilie. Până acum s-au disputat Supercupa şi 4 etape din campionat.

Tadjikistan, unde sportul naţional este gushtigiri, o formă de lupte tradiţionale, nu s-a calificat niciodată la turnele finale ale Cupei Mondiale sau Cupei Asiei, cea mai bună perfomanţă fiind titlul din Asian Challenge Cup, cucerit în 2006.

Niciun club tadjik nu a atins grupele Ligii Campionilor. În ianuarie, campioana Istiklol a fost eliminată de Al-Ahli (Arabia Saudită) în play-off-ul competiţiei pentru regiunea vestică.

Meciurile din campionatul Tadjikistanului sunt transmite de Varzish TV, un canal public, şi de TFF Futbol, deţinut de federaţie.

Un număr de 42 străini activează la cluburile din Tadjikistan, dintre care majoritatea provin din Uzbekistan (20) şi Ghana (10).