Coreea de Sud: Kim Jong Un se recupereză după o intervenție chirurgicală la inimă

Distribuie acest articol:

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a suferit recent o intervenție chirurgicală la inimă și continuă să se recupereze după procedură la o vilă din afara Pyongyang, a informează surse ale Daily NK.

Jurnaliștii sud-coreeni spun că liderul nord coreean a fost supus unei intervenții chirurgicale la Spitalul Hyangsan pe 12 aprilie. Spitalul este situat în apropierea Muntelui Myohyang, în provincia Pyongan de Nord, și este destinat exclusiv pentru familia Kim.

Se pare că liderul nord coreean este sub îngrijirea medicilor de la Hyang San Villa, care se află în apropierea spitalului.

Se presupune că operația cardiacă a lui Kim a fost făcută împreună cu medici ai Spitalul General al Crucii Roșii din Coreea și cu Universitatea Medicală din Pyongyang, care se ocupă de obicei de probleme medicale referitoare la liderul din Coreea de Nord.

Majoritatea medicilor s-au întors la Pyongyang după ce starea lui Kim a fost considerată stabilă după operație. Doar unii dintre medici au rămas lângă Kim pentru a-i monitoriza starea de sănătate, au declarat sursele Daily NK.

Aproximativ 30 de membri ai gărzii personale a lui Kim, împreună cu alte unități de pază, se află la Hyang San Villa.

Întrebările despre sănătatea lui Kim au fost ridicate de observatorii țării atunci când liderul nord-coreean nu a participat la o ceremonie de onorare a bunicului său, Kim Sung al doilea, la Palatul Soarelui din Kumsusan, pe 15 aprilie.

Mass-media de stat din Coreea de Nord, inclusiv Agenția Centrală de Știri din Coreea (KCNA) și Rodong Sinmun, au raportat că membrii partidului comunist și oficiali guvernamentali din țară și-au arătat respectul față de regretatul lider de la palat, dar nu au menționat dacă Kim însuși a participat la ceremonie. Presa de stat nu a publicat nicio imagine cu Kim la ceremonie.

Mesajul lui Kim Jong Un transmis de presa de stat

Presa de stat nord-coreeană a transmis, duminică, ”aprecierile” lui Kim Jong-un pentru muncitorii care au participat la construirea orașului Samjiyon. Informația vine în contextul zvonurilor despre starea de sănătate a dictatorului, care ar fi ”în stare vegetativă” sau chiar mort, potrivit altor surse.

Radioul de stat al Coreei de Nord nu a oferit nici un detaliu despre starea de sănătate a lui Kim Jong-un, ba dimpotrivă, a sugerat că acesta și-ar desfășura activitatea ca de obicei.

„Tovarășul Kim Jong-un a trimis aprecieri muncitorilor, care au contribuit din toată inima la construcția orașului Samjiyon. Muncitorii au pasiunea de a contribui cu seriozitate la construirea unei puteri socialiste, fără a uita, pentru nici un moment, de încrederea și așteptările din partea partidului”, a anunțat radioul de stat de la Phenian, citat de agenția sud-coreeană de știri Yonhap.