Netflix te ajută să reziști în izolare! 5 seriale pe care nu trebuie să le ratezi

Distribuie acest articol:

Dacă sunteți fani ai serialelor, dar nu ați avut timp să le urmăriți, acum dacă tot suntem nevoiți să stăm în casă, avem suficient timp să le urmări

Fie că vorbim despre seriale noi apărute sau despre seriale veterane care au reușit să treacă de primele 2-3 sezoane cel puțin, acum avem prilejul perfect pentru a ne actualizat lista de văzut sau de ajuns la zi. Gata cu scuzele! A venit momentul să vizionam.

1. 13 Reasons Why – Cele 13 motive

Ne începem recomandarea cu un serial care deși la prima vedere pare pentru adolescenți, este mai mult decât ceea ce pare.

Deși a fost destul de contestat și blamat datorită subiectelor pe care le abordează: sinucidere, viol, deținerea de arme etc., mulți fiind de părere că de la apariția acestui serial a crescut rata sinuciderilor.

Sezonul doi a avut un impact mult mai mare din punct de vedere emoțional mulțumită felului în care s-a desfășurat totul și sezonul trei pare că se desfășoară după același tipar. Doar că de data aceasta vom avea de-a face și cu o crimă.

Oricum, controversat sau nu, serialul dacă nu l-ați văzut deloc sau dacă ați văzut deja primul sezon, merită adăugat în listă pentru că ne prezintă anumite situații care pentru mulți sunt tabu, mai ales dacă ești una dintre acele persoane care funcționează după principiul că mie nu mi se poate întâmpla.

2. Cronicile din Arthdal

Schimbăm puțin registrul și adăugăm la lista noastră și un serial coreean, a cărui acțiune are loc într-o perioadă antică unde popoare tribale sunt prinse în lupte politice și teritoriale, în timp ce trebui să se confrunte și cu existența unor elemente supranaturale.

Chiar dacă la prima vedere, Arthdal ne trimite cu gândul spre o altă serie HBO de mare succes, în afară de câteva elemente, cele două serii nu au absolut nici o legătură. Totuși, dacă vă hotărâți să vizionați această dramă, trebuie să supraviețuit primului episod care este destul de plictisitor.

Dacă treceți de acest mic impediment vă garantez că o să aveți parte de o poveste care promite și multe personaje interesante.

3. Fauna din Itaewon

Păstrăm tiparul și vorbim despre un alt serial coreean pe care ar trebui să îl vezi. Fauna din Itaewon, îl are în centrul acțiunii pe Park Saeroyi un tânăr încăpățânat, dar foarte corect care face tot ce îi stă în putință pentru a-și îndeplini de a deschide un pub în cartierul Itaewon, chiar dacă trebuie să concureze cu o mare franciză.

De ce merită văzut acest serial? În primul rând pentru că este destul de imprevizibil. Iar mai apoi pentru că abordează subiecte care încă sunt considerate tabu în Coreea de Sud.

Personajele nu sunt cele pe care televiziunea coreeană le promovează de obicei- de la fost condamnat care a petrecut timp în închisoare cu Saeroyi, un bucătar transgender, o tânără cu apucături sociopate și coreean de culoare care își caută tatăl, totul este atipic în această serie. Iar faptul că pub-ul DanBam găzduiește toate aceste personaje care sunt alungate de societate, datorită statutului social, aspectului sau sexualității, oferă și mai multă profunzime poveștii.

Un serial care deși poate să pară puțin violent, puțin și să te frustreze pe alocuri, tot reușește să ofere o mulțime de lecții de viață, dar mai ales te învață cum să rămâi dedicat principiilor tale.

4.TU (You)

Serialul care este o adaptare după romanul cu același nume scris de Caroline Kepnes și care spune poveste lui Joe, un librar destul de misterios care după ce o cunoaște pe Beck, o scriitoare aspirantă, devine puțin cam prea obsedat de ea.

Cu toate că pare un băiat destul de interesant, obsesia bolnăvicioasă pe care o simte pentru Beck s-ar putea să vă facă să vă schimbați opinia în privința lui, chiar dacă în serial acest personaj pare să fie pus într-o lumină pozitivă, totul este doar o iluzie, pentru că el nu este un băiat bun.

De ce trebuie văzut acest serial? Pentru că stalking-ul (hărțuirea prin urmărire) este o problemă cu care destul de multe femei se confruntă, chiar dacă nu este atât de frecvent adusă în discuție, iar mai apoi pentru a vedea până unde poate merge un urmăritor pentru a obține atenția victimei. De asemenea, vă recomand să citiți și cartea.

5. De necrezut

De necrezut este un miniserial polițist despre două femei- detectiv care încearcă să rezolve un caz de viol în care victima  este acuzată că a mințit, cercetând o serie de agresiuni similare.

De ce trebuie adăugat în listă? În primul rând pentru că este o serie inspirată din realitate. În cel de-al doilea rând, pentru că prezintă un tipar care este foarte întâlnit și dăunător, în care victimele violurilor ajung adesea să fie învinovățite chiar de cei care ar trebuie să le ajute și să le facă dreptate. Dar mai ales pentru că ar trebuie să conștientizăm faptul că nici un fel de scuză nu îl poate scuza pe agresor.

Nu există: avea rochia prea scurtă, umblă singură pe stradă, și-a căutat-o.