Coronavirus România, INFORMAȚII OFICIALE: 3.613 infecții. 148 de persoane au murit din cauza COVID-19

Distribuie acest articol:

În România au fost confirmate, până acum, 3.613 infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 148 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. 

ACTUALIZARE DUMINICĂ, 5 APRILIE, ora 12.30. Încă două persoane au murit în urma infectării.

Deces 147 – un bărbat de 82 ani din Caminul de bătrâni, jud. Galați. A fost confirmat în 3 aprilie, tot atunci a fost internat. A murit în 4 aprilie. Avea boli asociate – demență, cardiopatie ischiemica, fibrilatie atrială, insuficiență cardiacă.

Deces 148 – o femeie de 70 ani din județul Giurgiu. Internată și izolată în SUUB în 3 aprilie, confirmată în ziua următoare. Tot atunci a decedat. Comorbidități: Insuficiență renală cronică dializată.

ACTUALIZARE SÂMBĂTĂ, 4 APRILIE, ORA 19:10. Încă șase decese cauzate de coronavirus au fost înregistrate, sâmbătă seara, pe teritoriul României. Bilanțul a ajuns la 146. 

ACTUALIZARE SÂMBĂTĂ, 4 APRILIE, ORA 16:30. Bilanțul deceselor cauzate de coronavirus, pe teritoriul României, a fost revizuit. Inițial, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că 141 de persoane au murit, în urma infectării cu COVID-19. Ulterior, informația a fost infirmată, iar bilanțul a fost revizuit la 140.

„Conform ultimelor precizări ale INSP, în prezent la nivel național sunt înregistrate 140 decese. Cazul 137 de la Galați se infirma. Persoana de 82 de ani care este instituționalizată intr- un cămin pentru persoane vârstnice este pozitivă. Este contact cu alta persoana din același cămin care a și decedat”, potrivit GCS.

ACTUALIZARE SÂMBĂTĂ, 4 APRILIE, ORA 13.00. Conform celor mai recente date, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 430 de infecții noi. În total, bilanțul cazurilor de COVID-19 ajunge la 3.613. În România, au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus 140 persoane,  anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, noi decese din cauza bolii COVID-19. Bilanțul deceselor în România ajunge la 141.