România, vişinie pe harta Europei dacă totul s-ar încheia acum. Simularea făcută de englezii de la Goal.com

Distribuie acest articol:

Pandemia de coronavirus a pus lacăt pe fotbalul european. Campionatul Belarusului este singurul care se mai dispută, restul competiţiilor din celelalte ţări fiind suspendate.

Jurnaliştii de la Goal.com au făcut o simulare: o hartă a Europei cu echipele care ar ieşi campioane în fiecare ţară dacă sezoanele s-ar încheia acum.

Coronavirus | România, vişinie pe harta Europei dacă totul s-ar încheia acum

Astfel, dacă sezonul s-ar încheia în acest moment am avea următoarele campioane în TOP 5 campionate din Europa:

  • Spania – Barcelona
  • Italia – Juventus
  • Franţa – PSG
  • Anglia – Liverpool
  • Germania – Bayern Munchen

România este vişinie pe harta Europei. CFR ar câştiga un nou titlu de campioană, dacă fotbalul nu s-ar mai relua la noi în ţară.

Dacă sezonul s-ar opri acum, Ajax ar fi încoronată campioană în Olanda, Porto în Portugalia, Celtic în Scoţia, Legia Varşovia în Polonia şi Şahtior Doneţk în Ucraina.

Europe’s national champions, if the seasons ended today

Vezi imaginea pe Twitter

Coronavirus | Când s-ar putea relua Liga 1 şi ce variante există

Liga 1, suspendată pe perioada stării de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus, ar putea fi reluată la 16 mai, situaţie în care antrenamentele echipelor ar urma să înceapă la 16 aprilie, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Emilian Hulubei, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN).

Această variantă de lucru a fost propusă în cadrul şedinţei de miercuri a comisiei înfiinţate de Federaţia Română de Fotbal care a luat în calcul diferite scenarii de reluare a competiţiilor la toate eşaloanele şi la care au participat oficiali ai FRF, reprezentanţi ai LPF şi ai sindicatului fotbaliştilor.

”S-au luat în calcul mai multe variante, iar cea mai probabilă este cea cu începerea antrenamentelor la 16 aprilie, după ce se încheie starea de urgenţă, iar reluarea campionatului Ligii 1 la 16 mai. Asta ar fi cea mai bună variantă. În situaţia asta meciurile din Cupa României se vor disputa numai într-o manşă, nu tur-retur.

Iar play-out-ul va intra cu 4 etape în luna iulie, dar play-off-ul se încheie înainte de 30 iunie, data stabilită de UEFA. Asta este una dintre variantele propuse, concluzia la care s-a ajuns în urma primei şedinţe a comisiei de lucru înfiinţată de FRF, dar decizia finală se ia şi după discuţia cu cluburile”, a afirmat Hulubei.

”A doua variantă ar fi ca meciurile din Liga 1 să se joace într-o singură manşă din 13 iunie. La Liga a II-a s-a propus să se facă play-off şi play-out cu 8, respectiv 10 echipe şi tot cu un singură manşă.

Iar la Liga a III-a la fel, tot play-off şi play-out, 8 şi 8, o singură manşă. Acum rămâne să se discute la nivelul fiecărei ligi şi să se ia o decizie”, a mai spus preşedintele sindicatului fotbaliştilor.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă.

Aceasta a fost decretată la 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

sursa digisport