Președintele Barcelonei a vorbit cu Messi și cu ceilalți 3 căpitani despre reducerea salariilor. Ce răspuns a primit

Distribuie acest articol:

În plină pandemie de coronavirus, Barcelona e nevoită să se adapteze la situație și e gata să ia și măsuri economice. Astfel, potrivit El Mundo Deportivo, președintele clubului, Josep Maria Bartomeu, s-a întâlnit cu cei 4 căpitani, Messi, Sergio Busquets, Sergi Roberto și Gerard Piqué și a propus reducerea salariilor în această perioadă.

Șeful catalanilor le-a explicat jucătorilor lipsa de venituri în această perioadă, ceea ce va duce la imposibilitatea de plată. Bartomeu a vrut să afle părerea jucătorilor în ceea ce privește o posibilă reducere a salariilor, măsură care ar urma să fie luată din cauza impactului economic major al coronavirusului, având în vedere că activitățile sunt oprite, iar astfel, clubul practic nu mai produce.

Ca și în cazul companiilor, situația se transpune și în realitatea economică a cluburilor. Cheltuielile anuale cu prima echipă a Barcelonei se ridică la 552 de milioane de euro, adică 53 la sută din bugetul aprobat pentru anul financiar 2019/2020. În actualele condiții ale pandemiei de coronavirus, bugetul clubului nu va atinge 1,047 miliarde de euro și e posibil să scadă sub un miliard.

Ce răspuns a primit Bartomeu de la Messi și ceilalți 3 căpitani privind posibilitatea reducerii salariilor

Răspunsul jucătorilor, după discuția cu Bartomeu, a fost unul pozitiv, iar decizia se află acum pe pasa executivului de la Barcelona. Așadar, clubul trebuie să se adapteze, la fel cum o fac și multe alte cluburi.

În această situație, este posibil să intervină FIFA și UEFA, pentru a face un fel de „injecție” capital, cu scopul de a reduce efectele pandemiei, pe plan economic.

După ce au primit răspunsul pozitiv al jucătorilor, oficialii Barcelonei urmează să participe luni la o întâlnire cu alți membri ai unor echipe din La Liga, prin videoconferință. Cluburile participante sunt Real Madrid, Valencia, Villarreal, Betis și Levante.

Între timp, Barcelona lucrează îndeaproape împreună cu oficialitățile din Catalonia, pentru a preîntâmpina răspândirea coronavirusului și nu sunt excluse și alte măsuri ulterioare.