LIVE UPDATE. 139 de cazuri de coronavirus în România, duminică 15 martie, ora 17:00

Distribuie acest articol:

Numărul pacienților confirmați cu coronavirus în România a ajuns duminică la prânz la 139. Pe de altă parte, 9 dintre cei infectaţi s-au vindecat până în acest moment.

DESFĂŞURAREA EVENIMENTELOR DE DUMINICĂ, 15 MARTIE

UPDATE 17:00 – 139 de cazuri de coronavirus în România
Puteti vedea harta interactiva cu raspandirea virisului in romania live :aici
Pe teritoriul României au fost confirmate 139 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus virusul COVID – 19 (coronavirus), a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. Dintre cei 139 de cetățeni care au contactat virusul, nouă sunt declarați vindecați și au fost externați.

Duminică, până la ora 17:00, au fost confirmate 16 cazuri noi, după cum urmează: 4 cazuri în București, 4 în Arad, 3 în Brașov, 2 în Brăila și câte 1 caz în Constanța, Teleorman și Iași.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani și 71 de ani.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă.

Starea de sănătate generală a pacienților este bună, cu excepția bărbatului internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.855 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.640 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.205 teste. Dintre acestea, 3.066 au fost cu rezultat negativ

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

În perioada 14 martie, ora 08.00 – 15 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1.231 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.614 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

UPDATE 16:55 – Firea: Spitalul ‘Victor Babeş’ e pregătit să asigure încă 340 de paturi pentru pacienţii cu coronavirus

Spitalul de boli infecţioase şi tropicale ″Victor Babeş″⁣ este pregătit să asigure, dacă situaţia o va impune, încă 340 de paturi pentru pacienţii bolnavi de coronavirus, pe lângă cele 60 deja alocate, anunţă primarul general, Gabriela Firea.

„Printre primele măsuri pe care le-am luat pentru asigurarea condiţiilor de asistenţă medicală pentru pacienţii depistaţi pozitiv pentru COVID-19 a fost inclusă şi alocarea unui corp special de clădire cu 60 de locuri. Este vorba despre Pavilionul B4, complet dotat şi modernizat anul trecut.

La Spitalul ‘Victor Babeş’ s-au format echipe de 30 de medici, asistente medicale şi infirmiere care stau la spital 24 de ore din 24, timp de 2 săptămâni şi fac gardă la 3 zile. Mai mult decât atât, echipele medicale se vor autoizola ulterior, prin rotaţie, într-un centru de carantină pus la dispoziţie de Primăria Capitalei.

Această iniţiativă respectă recomandările epidemiologice de limitare a contactului personalului medical care tratează pacienţii cu COVID-19 cu familiile lor, dar şi cu alte persoane″, a scris Firea pe Facebook

UPDATE 16:10 – O asistentă de la spitalul Marie, printre persoanele confirmate cu coronavirus

O asistentă de la Spitalul Marie Curie, contact cu polițistul infectat de la Gerota, a fost confirmată cu coronavirus.

În prezent este internată la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș.

Alte 4 asistente și o infirmieră care au intrat în contact cu ea sunt în izolare la domiciliu.

UPDATE 16:05 – Alte patru cazuri de coronavirus confirmate

Bilanțul total a ajuns la 131 de cazuri în România.

Printre cele 4 cazuri se numără două persoane din Brăila, primele două cazuri din județ.

Cele două persoane provin din centrul de carantină. În momentul acesta sunt internate și izolate la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila.

Cele două persoane au sosit, în mod controlat, de la punctul de trecere al frontierei, în data de 12.03.2020 și introduși direct în spațiul de carantină, neavând contact cu alte persoane.

UPDATE 15:05 – CFR anunţă suspendarea temporară a unor trenuri, mai ales a celor care asigurau deplasarea elevilor către centrele şcolare, şi precizează că ia în calcul u suspendarea unor trenuri pentru navetişti, având în vedere reducerea activităţii unor angajatori. Compania anunţă şi alte măsuri în vederea combaterii răspândirii infecţiei cu Covid-19.

”Ca urmare a deciziilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă coroborate şi cu deciziile administraţiilor feroviare din ţările vecine, în vederea combaterii răspândirii infecţiei cu Covid-19, CFR Călători va lua măsuri care vor viza suspendarea temporară a circulaţiei unor trenuri în trafic intern şi internaţional cu respectarea posibilităţii de mobilitate a persoanelor”, a anunţă, duminică, CFR Călători.

Compania va suspenda temporar, în perioada 16-20 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, unele trenuri care aveau drept scop transportul elevilor de la domiciliu la centrele şcolare, pe durata suspendării cursurilor de către Ministerul Educaţiei şi Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Gasiţi ataşat lista cu aceste trenuri.

UPDATE 13:30 Cazurile 126 şi 127, în Brăila

Duminică au fost confirmate primele doua cazuri de coronavirus în Brăila.

Cele două persoane provin din centrul de carantină şi au fost internate și izolate la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila. Au sosit, în mod controlat, de la punctul de trecere al frontierei, în data de 12.03.2020 și introduse direct în spațiul de carantină, neavând contact cu alte persoane.

UPDATE 12:50 Cazurile 124 şi 125

Încă 2 cazuri au fost anunţate duminică la prânz. Este vorba despre contacte ale contactelor persoanelor infectate internate la spitalul Gerota.

UPDATE 12:45 Marile reţele comerciale fac apel la clienţi

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România îi roagă pe clienţi să fie cumpătaţi şi chibzuiţi la ce şi cât cumpără şi îi asigură că există cantităţi şi stocuri pentru toţi, dacă suntem “solidari şi ne gândim la nevoile tuturor”.

″Ştim că mulţi dintre voi sunt preocupaţi în legătură cu efectele răspândirii Coronavirusului (Covid-19). Vă înţelegem şi vă împărtăşim îngrijorările şi vă anunţăm că facem tot ce putem pentru ca voi şi familiile voastre să aveţi alimentele şi produsele esenţiale de care aveţi nevoie. Cele mai importante obiective pentru noi sunt de a ne proteja angajaţii, clienţii şi de a asigura disponibilitatea produselor. Lucrăm îndeaproape cu autorităţile, furnizorii şi partenerii noştri logistici pentru a asigura furnizarea de bunuri în magazine şi pentru a aproviziona depozitele logistice cu produsele a căror cerere este ridicată.(…) Dar avem nevoie şi de ajutorul vostru. Vă rugăm să fiţi cumpătaţi şi chibzuiţi la ce şi cât cumpăraţi. Înţelegem frământările voastre, dar a cumpăra mai mult decât ai nevoie poate însemna uneori să îi laşi pe ceilalţi fără produsele de care şi ei au nevoie. Există cantităţi şi stocuri pentru toţi, dacă suntem solidari şi ne gândim şi la nevoile tuturor. Doar împreună vom avea grijă de cei dragi nouă şi de cei care sunt în vârstă sau vulnerabili. Facem tot ce putem pentru a face faţă acestei provocări. Vă asigurăm că prioritatea noastră, a tuturor, este să fim cu toţii în siguranţă şi să vă oferim produsele necesare”, afirmă reprezentanţii AMCMR într-o scrisoare deschisă adresată clienţilor lor.

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România a fost înfiinţată în anul 2003 şi grupează următoarele 19 companii din retailul alimentar şi nealimentar din România: Artima, Auchan, Brico Depot, Carrefour, Columbus, Cora, Decathlon, Dedeman, Flanco, Hornbach, Ikea, Lidl, Kaufland, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny Market, Profi, Selgros. AMRCR este membră a Confederaţiei Patronale “Concordia” şi a organizaţiei “EuroCommerce”.

Sursa stirileprotv